Annons


Lättbakat med elegans – plommonkaka

Bjud på mumsig plommonkaka. Lite citron i fyllningen höjer smaker och ger fräschör. Servera gärna med vispad grädde.


För perfekt finish – dekorera med florsocker.

Plommonkaka

Tid: 40 min

ca 500 g plommon, gärna blandade
3/4 dl socker

Fyllning:
2 ägg
2 msk strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 citron, saft och rivet skal
2 dl vispgrädde

1. Dela plommonen, kärna ur dem och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över sockret.

Annons

2. Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i äggvispet under omrörning. Rör ner citronsaft och -skal.

3. Vispa grädden hårt och vänd ner i smeten. Häll smeten över plommonen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°, 25–30 min. Ovansidan ska vara lätt krämig.

4. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Smakrik plommonkompott


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…