Annons
Annons


Mazariner med plommon

Klassiker som får ny smak av plommon. Använd gärna en matberedare för att göra det enkelt för dig.


Frukt och mandel – ljuvlig kombination.

Frukt och mandel – ljuvlig kombination.

Plommonmazariner

12 st
Tid: ca 45 min + 30 min i kyl

3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
150 g margarin eller smör

Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g margarin eller smör
3 ägg
3/4 dl vetemjöl
5 plommon i skivor

Annons

ev florsocker till garnering

1. Kör vetemjöl, socker och matfett snabbt till en deg i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 min.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 jämnstora bitar

3. Tryck ut varje degbit i en aluminuimform. Formarna behöver inte smörjas.

4. Kör mandelmassa och matfett i matberedaren. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vetemjölet.

5. Fördela smeten i formarna och lägg i 2–3 plommonskivor i varje. Grädda mazarinerna på en plåt mitt i ugnen i 200° ca 20 min. Om mazarinerna får för mycket färg – täck med aluminiumfolie. Pudra ev med florsocker när de svalnat .

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

I vår butik: Världens bästa kavel!

INGET fastnar på den här smarta och snygga kaveln som rullar lätt och jämnt när du bakar.

Läs mer och beställ en egen direkt från oss!

Baka mer: Bärfyllda mazariner


(29)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…