Annons
Annons


Plommonmuffins med choklad

Plommon och choklad är en smältande god kombination i muffins som även har smak av kardemumma. Om du inte har någon muffinsplåt, använd dubbla muffinsformar!


Plommon, choklad och kardemumma i ljuvlig kombination.

Plommon, choklad och kardemumma i ljuvlig kombination.

Muffins med chokladhack

20 st
Tid: 25 min + 12 min i ugn

50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemummakärnor
100 g mjölkchoklad
4–5 plommon

Annons

Baka mer: Vinbärsmuffins

1. Smält margarin i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt blandningen svalna.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Stöt kardemummakärnor i en mortel och hacka chokladen grovt.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Tillsätt fettblandning, mjölblandning, kardemummakärnor och mjölkchoklad till äggsmeten och rör ihop. Fördela i 20 muffinsformar och ställ dem i en muffinsplåt.

4. Kärna ur plommonen och skär fruktköttet i bitar. Lägg 2–3 bitar i varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 225° ca 10–12 min.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(25)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…