Annons
Annons


Plommonpaj med mandelmassa

Frestande paj med plommonsylt under mandelmassetäcke. Köp färdig sylt eller gör själv - receptet får du också här.


Denna paj är godast kylskåpskall.

Denna paj är godast kylskåpskall.

Enkelt recept på plommonsylt

20 min
Gör plommonsylten dagen innan, om du ska ha den i pajen.

700 g plommon
2 1/2 dl syltsocker

1. Kärna ur plommonen och lägg dem med syltsocker i en kastrull.

Annons

2. Koka sylten 10 min. Låt sylten svalna, gärna över natten.

 

Paj med mandelmassetäcke

12 bitar
Tid: ca 45 min + 30 min i kyl

Pajdeg:
125 g margarin eller smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Fyllning:
ca 700 g plommonsylt

Mandelmassetäcke:
300 g mandelmassa
2 ägg
1/2 dl strösocker

Garnering:
florsocker

1. Kör matfett, vetemjöl och socker snabbt till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diam, och lägg i kyl 30 min.

2. Bred ut sylten i pajskalet. Kör mandelmassa, ägg och socker i en matberedare eller med en elvisp i en bunke. Bred täcket över plommonsylten.

3. Grädda pajen mitt i ugnen i 175° ca 35 min. Täck med aluminiumfolie de sista 10 min. Pudra lite florsocker på till servering. Servera pajen med en klick grädde eller vaniljsås.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Gör en plommondessert: Plommon under mandeltäcke

LÄS OCKSÅ


(11)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…