Annons
Annons


Polisen är på hugget i påsk!

Lundapolisen manar bilisterna att ta det lugnt i påsktrafiken. Och ordningsmakten har glimten i ögat när de spanar efter kvastar i skyn i ett inlägg på Facebook. Även Sturup har påskanknutna avgångar.


Bild: Facebook

Påsken är en av årets stora trafikhelger. Trafiken innebär också att risken för olyckor blir större. Ordningsmakten är så klart på tårna och uppmanar trafikanterna att ta det lugnt, hålla avståndet och vara försiktiga. Lundapolisen har i år valt att köra med den humoristiska pekpinnen med anknytning till helgen. I ett flitigt delat inlägg på Facebook syns en polisman spana med blicken i skyn efter förmodade häxor som struntar i att använda blinkers och genar i rondeller.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

”Lundapolisen meddelar att vi under dagen kontrollerar luftburet otyg och annat räligt med nya hjälpmedel. För er som rör er mer konventionellt på vägarna så uppmanar vi er att vara rädda om er i trafiken. Tålamod, anpassa hastighet och avstånd”, skriver de i inlägget som blivit flitigt delat.

Av kommentarerna att döma så är polisens skämtsamma ton uppskattad. Någon frågar sig dock om kvasten har körriktningsvisare och är kontrollbesiktigad.

Avgångstiden till Blåkulla spikad

Även Malmö Airport har passat på att skoja till det med anledning av helgen. Avgången till Blåkulla är satt till 17.30.

Bild: Facebook

Häxorna har bråda dagar i påsk. Det innebär dock inte att de kan jobba hur som helst. I ett inlägg på arbetsmiljöupplysningen.se slår organisationen fast att det finns en rad risker i arbetet både för häxor och påskkärringar.

”Den vanligaste arbetsolyckan är fallolyckor från hög höjd. För att undvika den typen av olyckor är det viktigt att det finns halkskydd på färdmedlet”.

Så håll hårt i kvasten därute!

Av Henrik Högström


(238)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…