Annons
Annons


Pollapönk från Island: Vi vill få bort all mobbing


Pollapönk från Island

Pollapönk från Island tävlar med låten ”No Prejudice” i Eurovision Song Contest i Köpenhamn.

Namn: Pollapönk

Ålder: Åtta år

Familj: Fyra fruar och elva barn

Bor: På Island

Vad kan ni berätta om låten ni ska framföra?
Låten ”Enga fordóma” (”No Prejudice”) handlar om en ung person som brukar stamma tillsammans med andra människor och är rädd för att bli retad eller mobbad för det. Med den här sången är det Pollapönks syfte att hjälpa till att få bort all mobbing och alla fördomar, för alla har rätt att leva i harmoni med resten av världen. Vi tror att världen behöver höra ”inga fördomar”-budskapet. Speciellt från medelålders, heterosexuella, vita män som oss. Att vara medelålders, heterosexuella och vita män gör oss till en majoritetsgrupp och vi tror att vi ska använda den möjligheten till att peka ut orättvisorna i den här världen. Vi vet ju naturligtvis att det inte kommer att göra världen till en bättre plats omedelbart. Det är vårt lilla bidrag.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vilka är ni som band?
Pollapönk bildades 2006 av gitarristerna Haraldur Freyr Gíslason och Heiðar Örn Kristjánsson från den isländska post-punk trion Botnleðja. De skapade Pollapönk när de tog kandidatexamen på universitetet på Island. Syftet var att skriva och spela musik som barn och vuxna skulle uppskatta lika mycket och kunna sjunga med i.
Första albumet ”Pollapönk” var en stor framgång på Island. 2007 utökades bandet med trummisen Arnar Þór Gíslason, som är Haraldurs bror, och basisten Guðni Finnsson och blev en kvartett. Pollapönk har gjort ytterligare två album och gjort många spelningar för barn och vuxna över hela Island. Till vardags är Haraldur Freyr ordförande i förskolelärarnas organisation på Island, Heiðar Örn är förskolelärare och Arnar Þór och Guðni är yrkesmusiker.

Hur förbereder ni er för Eurovision Song Contest i Köpenhamn?
Det är en dröm som blir sann att få en så stor scen där vi kan sprida vårt budskap till så många människor som möjligt. Vi var väldigt glada över att vinna den isländska Söngvakeppni. Det första vi tänkte på var hur vi skulle få det att fungera med våra vanliga jobb. Det har varit ett pusslande men nu går det bra. Vi har repeterat mycket så att vi ska kunna göra vårt bästa i Köpenhamn.

Vad brukar ni göra precis före ett framträdande?
Vi har kul och dricker mycket Preju-juice som skapar fred  och harmoni åt alla.

Vilken tidigare Eurovision Song Contest-vinnare är er personliga favorit?
ABBA naturligtvis.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…