Annons
Annons


Populär Allas-vinjett i SVT!

”Veckans brott” heter ju en av Allas många populära vinjetter. Där berättar vi om svartsjukedramer, rån, mord och andra grövre brott. Behöver vi säga att det är en av de mest lästa avdelningarna?


veckans brott - Populär vinjett

Populär vinjett!

Nu satsar Sveriges Television på en programserie med samma namn med tyngdpunkten på de mest uppmärksammade och aktuella brotten.

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson

Programledare Camilla Kvartoft och kriminologiprofessorn Leif GW Persson. Foto: Niklas Ahlgren/SVT

I SVTs Veckans brott får tittarna följa med kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft när de besöker brottsplatser, träffar offer och gärningsmän, gör profiler och brottsanalyser tillsammans med andra experter.

Annons

– Vi tänker visa folk hur polisen jobbar när de jobbar. Vi kommer också att granska fakta och leta nya infallsvinklar, säger Leif GW Persson.

Gilla Allas.se på Facebook

Leif GW Persson är professor i kriminologi vid Rikspolisstyrelsen. Vid polisen studerar han grova våldsbrott och biträder med råd i gamla ouppklarade mordfall. Under de senaste 12 åren har han arbetat som polisens expert i tv-programmet Efterlyst. 1978 kom hans första kriminalroman, Grisfesten. Utöver den har han skrivit ytterligare åtta romaner.

Programledare är Camilla Kvartoft som har lång erfarenhet av samhällsjournalistik.

Veckans brott börjar sändas i oktober i SVT1.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…