Annons
Annons


Forskaren: Att prata med sitt husdjur är ett tecken på intelligens

Människor som pratar med sina djur är intelligenta. Det menar professorn och beteendevetaren Nicholas Epley vid University of Chicago.


Bild: IBL Bildbyrå

Vi som har husdjur går ofta runt och snackar med dem. Vi kanske inte erkänner det. Men vi gör det. Lite för ofta gör vi det också med förställd bebisröst. Och mer än en gång har vi fått undrande/besvikna/misstänksamma blickar från folk som hör oss.

Annons

Men sluta inte med det! Det visar egentligen bara att du är intelligent.

Läs också: 3 tecken på att ditt husdjur älskar dig

Ett tecken på hjärnkapacitet

Nicholas Epley är professor i beteendevetenskap vid University of Chicago och expert på antropomorfism, vilket är ordet för personer som pratar med omänskliga saker. Det kan vara datorer, gudar, blommor eller husdjur, allt som inte är människor egentligen.

Gilla Allas.se på Facebook

Enligt Epley är antropomorfism ett exempel på människors intelligens. Människan är den enda varelsen på jorden som besitter förmågan att tillskriva icke-människor mänskliga attribut.

Läs också: 9 hälsofördelar med att ha husdjur

”Det som gör människor unika”

Att till exempel tänka att ”min bil är så envis” är inte dumt utan ett tecken på vår hjärnkapacitet, enligt Epley.

– Historiskt har antropomorfism behandlats som ett tecken på barnslighet eller dumhet, men det är egentligen en naturlig biprodukt av det som gör människor unikt smarta på denna planet, säger Epley till Metro UK.

Så fortsätt prata med din hund/katt/blomkruka. Det visar bara att du och din hjärna är intelligenta – åtminstone om man ska tro Nicholas Eply.

Text: Lisa Arnell

Läs också: 7 vanliga livsmedel som är farliga för din katt


(365)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…