Annons
Annons


Premiär: Byggfällan räddar husköparna ur mardrömmen


Småbarnsfamiljen hittade huset de så länge längtat efter på Öland. Äntligen skulle drömmen bli verklighet! Men byggherren visade sig vara en katastrof och huset är obeboeligt.
– Okunskap blandat med dårskap, är besiktningsmannens omdöme.
Nu får de experthjälp i nya programmet Byggfällan, premiär i morgon.

Annons

 

Peter Nyberg, Reneé Nyberg. Foto: TV3

Runt om i Sverige fastnar hundratals svenska familjer varje år i klorna på giriga och oseriösa byggbolag. De hänsynslösa byggjobbarna lämnar barnfamiljerna i halvfärdiga ruckel medan de sticker med familjernas livsbesparingar. Nu är det dags att sätta stopp för lurendrejarna.

I Byggfällan tar Renée Nyberg hjälp av en jurist för att jaga rätt på de ruttna byggbolagen, samtidigt som familjerna får hjälp av TV3s bygg- och inredningsteam för att omvandla de halvfärdiga byggena till ombonade hem.

Byggfällan bjuder också på en tv-debut i form av Renée Nybergs bror Peter Nyberg. Peter är byggledare med mångårig erfarenhet och kommer att ha ansvar för att få rätsida på fuskbyggena i programmet.
Dessutom får familjerna hjälp av mögelhunden Hip-Hop, inredningsexperten Maria Celin och advokaten Anton Strand.

Mögelhunden Hip-Hop

Under jakten på de ansvariga hittar Renée och Anton fler familjer som har drabbats av skojaren. Efter många turer spårar Renée mannen till Ungern. Hur ska hon nu göra för att få fatt i honom?

Peter å sin sida konstaterar att det hade varit ”bättre att isolera med toalettpapper” när han visar den undermåliga  isoleringen. Taket till övervåningen är felkonstruerat vilket gör att man trampar rakt igenom med foten när man går på golvet.
Dessutom forsar regnet in i huset eftersom tjärpappen har lagts åt fel håll på yttertaket. Och detta är bara några få av felen Peter hittar. Men till slut är allt i ordning och det är dags för inredaren Maria Celin att sätta lite extra guldkant på huset innan den hårt prövade familjen kan flytta in.

Byggfällan, premiär torsdag den 11 november kl. 20.00 i TV3. Avsnitt 1 av 8.


(0)
(0)


Annons

  • Jonas Backman

    Jo i enkelhet ett skitprogram, tycker jätte synd om familjen. Men frågan är hur det gick till hela vägen? Tycker också att de lägger väldigt lite tid på bakgrunden till inhandlandet av bygget. Känns som om byggfuskarna är lite mer solit. Finns rätt mycket att anmärka på. Ingen skuld på familjen men säger bara anlita svensk arbetskraft. Ta inte den billigaste. Ta referenser. Se till att det finns ritningar, i detta fall är det svårt att begära något sådant.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…