Annons
Annons


Premiär för färgglada ”Color Run” i fem nya städer!


Att kasta färg på varandra och samtidigt jogga fem kilometer till peppande musik. Det har hittills lockat en miljon löpare i 50 länder över hela världen. På tre år har joggingloppet The Color Run från USA blivit ett globalt fenomen.

Annons

Den 14 juni kommer The Color Run för första gången till Malmö och sedan står Gävle, Göteborg, Lund och Uppsala på tur.

Viktigast att ha kul

The Color Run är ett så kallat ”Fun Run”, som de senaste åren har blivit populära över hela världen. Löparna startar vid mållinjen och joggar fem kilometer. Men där slutar likheten med andra motionslopp. Det viktigaste är inte att komma först, utan bara att ha kul med sina vänner och tillsammans springa i ett hav av färger till hög, peppande musik. Huvuddelen av deltagarna i The Color Run är 15-35 år och många av dem har aldrig tidigare sprungit ett motionslopp.

– En ny löpartrend verkar ha nått Sverige. Vi kan se att allt fler svenskar överger de traditionella långloppen för att i större utsträckning delta i upplevelselopp där fokus ligger på den kollektiva känslan och att ha kul, helt utan krav på prestation. Förra året sprang totalt 11 000 svenskar The Color Run. Den 14 juni beräknas 5 000 personer delta, bara här i Malmö, säger Tomas Stålmarck, tävlingsledare för The Color Run i Sverige.

Förra året hölls The Color Run i två städer i Sverige. 6 000 löpare i Tantolunden i Stockholm och 5 000 i Stadsparken i Lund, duschades under loppet med fyra olika färger. I år är det sju städer och antalet deltagare väntas öka till det dubbla. Syftet med The color Run är att främja hälsa och glädje. Det enda kravet är att du helst ska komma vitklädd.

Om The Color Run:

  • The Color Run startade i USA 2012 och finns i dag i 50 länder runt om i världen.
  • Det är världens största serieevenemang med mer än 300 jogginglopp i världen.
  • I år hålls loppet i sju svenska städer. Huvuddelen av deltagarna är mellan 15-35 år.
  • Tävlingen är 5 kilometer lång och du kan anmäla dig individuellt eller i grupp.
  • För varje kilometer du passerar, kommer du att duschas med en ny färg. Alla löpare får också färgpåsar som de kan kasta på varandra.
  • Vid mållinjen avslutas loppet med musik av en DJ och ännu mer färg kastas av de tusentals deltagarna.

Här går loppen i år: Malmö (14/6), Gävle (29/8), Göteborg (5/9), Lund (19/9) och Uppsala (26/9).
Genomförda lopp: Linköping (9/5), Stockholm (23/5).


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…