Annons
Annons


Premiär för Hall of Fame


Torsdag 20 mars öppnar utställningen Hall of Fame på Djurgården i Stockholm.

Utställningen är den första i sitt slag i Sverige och lyfter fram artister som har gjort bestående insatser för svensk musik samt har betydande inflytande för populärmusikens utveckling i Sverige. Hall of Fame öppnar nu dörrarna med de första 12 invalda musikskaparna, som presenterades tidigare i år. Utställningen visar memorabilia från artisternas karriärer, bilder samt biografier.

Annons

Det finns även interaktiva stationer där besökaren kan fördjupa sig i artisternas verk, lyssna på låtar, komponera egna spellistor samt se filmklipp och musikvideos. De första artisterna att hyllas i Hall of Fame är:

ABBA

Eva Dahlgren

Ebba Grön

Entombed

Jan Johansson

The Latin Kings

Nationalteatern

Stina Nordenstam

Roxette

Evert Taube

Cornelis Vreeswijk

Monica Zetterlund

– Genom denna utställning lyfter vi fram de tongivande musikskapare som varit med och byggt den svenska musikskatten. Det är en permanent utställning som kommer att kompletteras i samband med att nya inval sker varje år, säger Charlotte Wiking, VD Swedish Music Hall of Fame.

Invalda har gemensamt att de måste ha skivdebuterat för minst 20 år sedan, det vill säga senast 1994 för de som nu inviger Hall of Fame. Utmärkelsen hyllar inte bara artisterna utan är till för att bygga broar mellan generationer, och alla genrer har tagits på lika stort allvar.

Swedish Music Hall of Fame är en plats dedicerad till svensk populärmusik som ligger på Djurgårdsvägen 68 i Stockholm. I huset finns en basutställning om populärmusikens utveckling från 1920 till idag, Hall of Fame samt ABBA the Museum.

Entré, ordinarie pris: 195:-­‐

För öppettider se www.smhof.se.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…