Annons
Annons


Premiär för Mitt liv är ett skämt


Nu är det dags för premiär på Kanal 5:s komedisatsning i höst – Mitt liv är ett skämt. Vi följer sexton kända människor, först ut är Hannah Graaf Karyd, som vänder ut och in på sina egna liv för att hitta framgångar, fördomar och tillkortakommanden som kan förvandlas till skämt i standupdebuten. För att klara av att ställa sig på en scen och få publiken att skratta blir de tränade av ett riktigt proffs.

Annons

Mitt liv är ett skämt är programmet där sexton människor du känner igen visar nya sidor av sig själva. I varje avsnitt tränar coacherna Mårten Andersson och Kristoffer Appelquist (Sveriges bästa komiker 2012) varsin adept i den subtila konsten att fånga en publiks intresse. Lärlingarna utmanas och utsätts för saker som är tänkta att fungera som inspiration – och som oftast gör det. Man kan lära sig mycket om hur svårt det är att vara elak med finess genom att försöka förolämpa lemurerna på Skansen och det är lättare att förstå vad som får folk att skratta om man får testa skämten i kassan på ICA. Varje avsnitt avslutas med att båda lärlingarna ställer sig på scen för att testa om deras skämt håller. Och publiken får rösta på vem av de två som klarat uppdraget bäst.

Hannah Graaf Karyd är en av de sexton personer som nagelfarit sitt eget liv för att hitta skämt till sitt första standup-gig. Hon ska föda sitt fjärde barn inom ett par veckor när hon ställer sig på scenen och har en ganska monumental scenskräck. Hennes coach Kristoffer, som bara känt henne i nån vecka, är helt tagen av hennes humor och närvaro, och därför tittar han nu oroligt på när Hannahs skämt ska upp till bevis. Hennes motståndare är Glenn Hysén, fotbollslegendaren från Göteborg, som tillsammans med sin coach Mårten filat på tajming och balans inför det stora framträdandet.

Mitt liv är ett skämt: Måndag 1 oktober 22.00 i Kanal 5

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…