Annons
Annons


Svensk premiär för Nikita IV


Maggie Q som Nikita. Foto: Warner Bros

TV-TIPS Få actionkvinnor har gjort så starkt avtryck i filmhistorien som Nikita. Från skaparna av Charlie’s Angels, Supernatural och CSI kommer nu, med svensk premiär ikväll, tv-serien som inspirerats av filmen.

Annons

Det var den franske regissören Luc Besson som först gjorde succé med filmen Nikita. Året var 1990 och Anne Parillaud gjorde rollen som den unga utslagna och knarkande kvinnan som genom specialträning blir den franska underrättelsetjänstens skickligaste lönnmördare.

1993 gjordes en amerikansk remake av succén, Kodnamn: Nina med Bridget Fonda i huvudrollen och 1997 satsade ett kanadensiskt tv-bolag på en tv-serie, Nikita, som sändes under fem säsonger, bland annat i Sverige, med Peta Wilson i huvudrollen. Och nu är det alltså dags för Nikita nummer fyra.

Den aktuella tv-serien Nikita hade nyligen premiär i USA och i höst ser vi den actionladdade kriminalserien på Kanal 5.

I rollen som den explosiva Nikita ser vi Maggie Q, känd från actionfilmer som Mission Impossible 3, Rush Hour 2 och Live Free Die hard. Michael, hennes före detta chef på Division, spelas av Shane West (Cityakuten) och i rollen som en av Divisions senaste rekryter Alex ser vi Lyndsy Fonseca (Desperate Housewives och Kick-Ass). Del 1/4.

Nikita: Kanal 5, onsdagar kl 21.55

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…