Annons
Annons


Premiär för Sveriges internationella deckarfestival


Om två veckor är det premiär för Sveriges nya internationella deckarfestival Crimetime Gotland. Det blir en fyra dagar lång deckarfest med närmare 50 författare och över 100 programpunkter.

 

Annons

På plats finns större delen av den svenska deckareliten, däribland: Lars Kepler, Jens Lapidus, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Håkan Nesser, Mons Kallentoft, Viveca Sten och Denise Rudberg. Festivalen gästas även av de internationella stjärnförfattarna: Anne Holt (NO), Jussi Adler-Olsen (DK), Denise Mina (UK), Belinda Bauer (UK), Tony Parsons (UK), Alex Marwood (UK) samt unga thrillerstjärnan Roger Hobbs (US). Crimetime Gotland startar torsdag 13 augusti kl. 14:00.

Fyra dagars deckarfest

Snart fylls Visby med hängivna deckarälskare, semesterläsare och spänningssugna vuxna och barn som får möta och mingla med sina favoritförfattare under en fyra dagar lång deckarfest den 13–16 augusti. Deckarfestivalen är unik med sin stora bredd och variation. Totalt medverkar 53 författare, illustratörer och moderatorer i 143 programpunkter på tio scener i centrala Visby.

Gilla Allas.se på Facebook

– Vi är stolta över att redan detta första år kunna presentera ett starkt program med en mix av både internationella deckarstjärnor och spännande debutanter. Vi delar också ut nykomlingspriset Crimetime Specsavers Award, säger festivalchefen Carina Nunstedt.

Träffa författarna

Författaren Anna Jansson ser fram emot att träffa sina läsare på ön där hon föddes och växte upp.

– Det kommer bli underbart att vandra i de medeltida gränderna och träffa alla läsare och författarkollegor. Jag tycker om tanken på festivalen som ett smörgåsbord av upplevelser för ALLA, gamla som unga, säger Anna Jansson, känd för serien om Maria Wern och barndeckarna om Emil Wern.

Skrivarskola

Festivalen bjuder på allt från personliga författarmöten och spännande seminarier till mordvandringar, författarmiddagar och deckardrinkar. Det blir även brottsplatsundersökning med erfarna kriminaltekniker samt en exklusiv skrivarskola med författarna Viveca Sten, Anna Jansson, Catharina Ingelman-Sundberg, Sofie Sarenbrant, Håkan Östlundh och Ingrid Elfberg. Festivalbesökarna kommer också kunna åka på bussutflykter med Mari Jungstedt och Anna Jansson som guidar till kända mordplatser ur sina böcker.

Skattjakt och barnfilm

I Almedalen finns en gratis barn- och familjescen, där det bland annat bjuds på skattjakt, tårtmysterium och deckar-workshop med Martin Widmark och Helena Willis (författaren och illustratören bakom LasseMajas Detektivbyrå). Övriga medverkande är bland andra Åsa Larsson (Pax-serien) och Kristina Olsson som ligger bakom hyllade serien om barnen i Åhus. På programmet står även teater och filmvisning. Bland annat premiärvisas två nya Maria Wern-filmer och den nya LasseMaja-filmen Stella Nostra.

Se hela listan på medverkande författare och hela dag för dag-programmet på Crimetime Gotlands hemsida www.crimetimegotland.se.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…