Annons
Annons


Premiär för tv-världens stora snackis


TV-TIPS The Event är tv-serien som händer här och nu. De första avsnitten är fortfarande under inspelning och inte ens skådespelarna vet vad som väntar längre fram i serien.

PRESIDENTEN_FAMILJ.JPG

Serien, som är NBC:s senaste storsatsning, hade premiär i måndags i USA. Mindre än en vecka senare kan svenska tv-tittare se första avsnittet, när SVT börjar visa världens kanske just nu hetaste och mest actionfyllda konspirationsthriller.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

The Event kretsar kring den vanlige killen Sean Walker (Jason Ritter) som råkar snubbla över en mörkläggning så stor att inte ens USA:s president vet hela sanningen. Bakom mörkläggningen döljer sig en hemlighet som kan ändra förutsättningarna för hela mänskligheten.

– I maj såg jag pilotavsnitt på cirka femtio amerikanska tv-serier under tv-mässan LA Screenings. The Event var den läckraste och mest spännande av dem alla. Det är fantastiskt att få visa en stor amerikansk dramaserie så kort efter premiären i USA. Jag är rätt säker på att det är något slags svenskt rekord vi sätter, säger Annie Wegelius, programdirektör på SVT.

Eftersom mycket i The Event bygger på överraskningsmoment så väljer många tv-bolag världen över att sända serien så tätt inpå som möjligt efter att avsnitten visats i USA.

– Det är förmodligen den största simultanstart av en tv-serie som gjorts och The Event är något som det kommer snackas om jorden runt, säger Annie Wegelius.

SVT1 söndag 26 september kl 21.15: Seriestart: The Event (1:13)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…