Annons
Annons


Prinsesstårta till mor!


Klart mamma ska ha en prinsesstårta på söndag!

ca 10 bitar
Tid: 45 min

Botten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 gelatinblad
200 g frysta hallon
1 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
4–5 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
1 rosa marsipanlock, 200 g
röd glasyr på tub
silverkulor

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Koka upp hallon, socker och citronsaft. Krama ur bladen och rör ner i den heta massan tills allt har smält. Låt  svalna och stelna något.
2. Vispa ägg och socker pösigt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Rör om och häll smeten i en smord och bröad form (23 cm i diam). Grädda i 175°, 20–25 min. Låt svalna.
3. Vispa grädden. Dela kakbottnen, bred ut större delen av hallonmixen och ca 1/3 av grädden på den ena, lägg ihop och bred ut resterande hallonmix överst samt forma en rundad topp av resterande grädde. Lägg på marsipanlocket och garnera med glasyr och silverkulor enl bild.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…