Annons
Annons


Påskens prinsessa!


Sötaste prinsesstårtan med små marsipakycklingar på toppen.

Sötaste prinsesstårtan med små marsipakycklingar på toppen.

8–10 bitar
Tid: ca 1 tim

Botten:
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 gelatinblad
ca 2 dl hallonsylt
ca 1 1/2 dl färska eller lätt tinade hallon
1–2 tsk vaniljsocker

Annons

Garnering:
ca 400 g marsipan
gul, röd, grön hushållsfärg
florsocker
ca 40 g mörk choklad

1.  Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet och rör om. Rör ner det heta vattnet.
2.  Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diam. Grädda i 175° ca 30 min eller tills kakan känns torr med sticka. Låt svalna.
3.  Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela kakan, bred på sylt och strö över hallon. Täck med 2 dl vispad grädde.
4.  Vispa resterande grädde och tillsätt vaniljsocker. Smält gelatinbladet med 1–2 msk vatten, låt svalna och rör i den inte alltför kalla grädden. Forma en rund kulle av grädden på tårtan och bred lite runtom så att marsipanlocket fäster.
5.  Blanda marsipanen (spara ev lite till kycklingar/ägg) med hushållsfärg till önskad kulör. Mät diam över tårtan och kavla ut marsipanlocket med hjälp av florsocker. Täck med marsipanlocket, färga och forma resterande marsipan till kycklingar/ägg. Fäst kycklingarna med smält choklad. Ringla ev över choklad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…