Annons
Annons


Proteiner gör dig smal

En studie visar att mycket proteiner i maten gör att du går ner i vikt.


viktminskning med proteiner

Om du planerar att gå ner i vikt kan det vara idé att minska på fettet och fokusera på proteiner.

”Skär ner på fettet och de snabba kolhydraterna och välj att äta mer proteinrikt – så går du ner i vikt och löper mindre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar” menar läkare och professor Arne Astrup.

Annons

Därför är protein så bra för oss

Det finns flera goda skäl till att välja proteinrika livsmedel. För det första mättar protein bra och håller oss mätta länge och det tar längre tid för kroppen att förbränna det. Så man kan säga att det kostar kroppen mer energi att förbränna protein vilket betyder att du ökar din förbränning märkbart på en proteinrik måltid i förhållande till en som innehåller mycket kolhydrater, förklarar Lisa Bolting, dietist. Hon rekommenderar att 25%, eller mer, av dina dagliga kalorier bör komma från proteiner om du önskar att gå ner i vikt.

Gilla Allas.se på Facebook

Om du planerar att gå ner i vikt är det väsentligt att fokusera på att minska på fettet vilket leder till en hög proteinhalt i kroppen. Om du däremot håller det lågt kommer kroppen automatiskt att ta av din muskelvävnad vilket i sin tur leder till en lägre grundläggande förbränning.

Livsmedel med högt proteinvärde

Fågel, mager fisk, lättmjölk, filmjölk, bönor, linser, kikärtor och quinoa.

Originalartikeln hittar du här

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…