Annons


Drömgod rabarberdessert med kolakräm

Fira våren med härlig och snabbfixad rabarberdessert. Köp färdig kolakräm och glass, koka en enkel kompott och rosta havregryn – klart att servera Njutning på hög nivå!


Dundergott! Mjuk rabarber, len glass, kola och knapriga havregryn.

Rabarberdessert med glass och kolakräm

6 port
Tid: 20 min + tid för krämen att svalna

1 liter vaniljglass
1 burk dulce de leche, 397 g (färdig kolakräm, finns i butikens bakhylla.)

Kompott:
4 rabarberstjälkar, 400 g
1 dl strösocker

Annons

Smörfrästa havregryn:
50 g smör
1/2 dl råsocker
2 dl havregryn

1. Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull och låt det koka på medelvärme under omrörning tills rabarbern är mjuk. Inget vatten behövs. Låt kompotten svalna.
2. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt sockret och låt det smälta. Rör ner havregrynen och låt fräsa med under omrörning. Havregrynen är färdiga när de fått lite färg.
3. Beräkna 1–2 kulor glass per portion och lägg dem i ett glas. Lägg en klick rabarberkompott och dulce de leche ovanpå. Strö på de smörfrästa havregrynen.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Cheesecake med rabarbertopp


(34)
(2)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…