Annons
Annons


Saftig rabarberkaka

Säsongens rabarber sätter härlig smak på mjuk sockerkaka. Saftigt god och lättbakad. Garneringen gör den extra tjusig vid servering.


Lättbakat och supergott!

Lättbakat och supergott!

Rabarberkaka

8–10 bitar
Tid: ca 55 min

250 g rabarber i mindre bitar + ca 2 msk socker
150 g smör + 1 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Garnering:
1 tunn stjälk rabarber
ca 1 tsk socker

Annons

1. Lägg rabarberbitarna i en vid kastrull, strö sockret över. Smält ner på svag värme, men inte längre än att de håller ihop.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl med bakpulver, sikta ner och rör om försiktigt. Vänd ner rabarberbitarna i smeten, häll i en smord och väl bröad form ca 23 cm i diam.
3. Grädda kakan i 175° ca 40 min. Känn med sticka om kakan är klar. Skiva den tunna stjälken, lägg i en gryta med sockret. Låt rabarbern mjukna på svag värme, låt svalna något och garnera kakan.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(255)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…