Annons


Efterlängtad rabarberpaj 
med jordgubbar

Rabarber och jordgubbar är underbart var för sig och tillsammans blir de ännu godare. Syran och sötman ger en ny höjd och passar dessutom perfekt i paj.


Servera den underbara rabarberpajen med en lite vaniljglass.

Rabarberpaj 
med jordgubbar

4 port
1 tim och 30 min

Pajdeg:
3 dl vetemjöl special
2 msk socker
100 g kallt smör
50 g färskost av philadelphiatyp
1–3 msk kallt vatten

Fyllning:
350 g rabarber
ca 125 g jordgubbar
1 dl socker
1 ½ msk potatismjöl
1 ägg till pensling
socker

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl ca 30 min.
2. Ansa rabarbern och skala den om den är mycket grov. Skär i centimeterstora bitar. Dela jordgubbarna till jämnstora bitar.
3. Lägg rabarber och jordgubbar i en skål. Blanda socker med potatismjöl och rör om försiktigt.
4. Kavla ut degen till en rund platta, 3– 4 mm tjock. Fördela fyllningen i mitten, men spara en kant runt om. Vik upp kanten, pensla den med uppvispat ägg och strö över socker.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°, 35 min. Låt svalna och servera med vaniljglass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Här hittar du fler recept och mer läsning om rabarber


(37)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…