Annons
Annons


Rabarberpaj med jordgubbar


rabarberpaj med jordgubbar

Försommarens bästa smaker i en och samma form – galet gott!

5–6 port
Tid: ca 40 min

600 g skivade rabarber
200 g skivade jordgubbar
3–6 msk socker
1 3/4 msk potatismjöl

Smuldeg:
100 g kallt smör
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
2 dl Kellogg’s special fullkorn (frukostflingor)

Annons

Till servering:
vaniljsås, glass eller vispad grädde

1.  Fördela rabarber och jordgubbar i en smord form. Blanda socker med potatismjöl och strö över formen. Rör om.
2.  Blanda smör, mjöl, socker och flingor i en matberedare, kör snabbt samman till en smulig deg. Strö smulorna över bär och rabarber.
3.  Grädda i 200° ca 25–30 min tills den har fått fin färg och ser frasig ut. Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler ljuvliga recept med jordgubbar hittar du om du klickar HÄR»»

 


(40)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…