Annons


Rabarberfylld sommarpaj med jordgubbsmaräng

Baka härlig paj utan socker och gluten. Perfekt som både fika och dessert. Fyll med rabarber och toppa med ljuvlig jordgubbsmaräng.


Ljuvliga portionspajer med rabarber och jordgubbsmaräng.

Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

425 kcal/paj
4 små pajer
1 tim

Pajskal:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 liten nypa salt
2 tsk kallt vatten
1 ägg

Rabarberfyllning:
3 stjälkar rabarber, 
medelstora
100 g hallon
1 krm vaniljpulver
2 msk kokossocker
1 msk vatten

Annons

Jordgubbsmaräng:
2 äggvitor
1/2 tsk pressad citronsaft
1 dl sukrin melis
1 dl mosade jordgubbar
1/2 dl mandelspån

Prova också: Grekisk bärpaj på hälsovis

1. Tärna smöret och tillsätt alla ingredienser till pajskalet. Rör till en slät deg. Tryck ut degen i formar med avtagbar kant, 12 cm i diam. Låt stå i frysen, 15 min.
2. Förgrädda pajerna i 175°, 10 min.
3. Skiva rabarbern tunt och lägg i en kastrull. Tillsätt hallon, vaniljpulver, kokossocker samt vatten. Koka till puré, 7–8 min.
4. Häll rabarberfyllningen i pajskalet, grädda i 125°, 30 min. Låt svalna.
5. Vispa äggvita, citronsaft och 1/3 av sukrinet till fast maräng. Tillsätt resten av sukrinet tillsammans med jordgubbarna.
6. Lägg marängen i en spritspåse och klicka på pajerna. Toppa med mandelspån. Grädda pajerna i 250°, ca 5 min eller tills de har fått fin färg.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

 

Ulrikas Kickstart Steg 1 – Onlinekursen som fungerar!
Gör som tusentals andra nöjda kunder har gjort.
Gå min onlinekurs där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av mig Ulrika Davidsson. 6 veckor för 995 kr. Anmäl dig här!


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…