Annons
Annons


Rabarberrutor med maräng och kokos

Den här kakan bakar du enkelt i långpanna! Rabarbern behöver inte skalas det räcker att tvätta den och skära bort ändarna.


rabarberrutor

Supergott som räcker till många!

30 st
Tid: ca 1 tim

200 g margarin eller smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Rabarberkompott:
300 g rabarber
1 dl strösocker
2 tsk potatismjöl + 1 msk vatten

Annons

Kokosmaräng:
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl kokos

1. Skiva rabarbern tunt och lägg den i en kastrull med sockret. Koka under omrörning i 10–15 min.

2. Blanda potatismjöl och vatten till redning i en kopp. Dra kastrullen från plattan och tillsätt redningen under omrörning. Ge kompotten ett uppkok och låt sedan svalna.

3. Rör matfett och socker smidigt i en bunke, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

4. Blanda vetemjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner det i smeten.

5. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25×35 cm. Grädda en bit ner i ugnen i 175° i 20 min.

6. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke. Tillsätt sockret och vispa i ytterl någon min. Rör ner kokosen.

7. Bred rabarberkompotten över den gräddade kakan och toppa med marängsmeten.

8. Grädda mitt i ugnen i 175° i 10 min. Marängen ska få lite färg. Låt kakan svalna något, skär den i 30 rutor.

Tips!

Med tunna skivor menar vi 3–4 mm.

 

AV KRISTINA ERIKSSON
FOTO: ANNIKA BROMAN


(77)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…