Annons
Annons


Rabarbertrifle

Fira med en härlig dessert. Sötsyrlig rabarber möter len färskostcrème och små mandelbiskvier. Du kan göra den i förväg och låta den mogna i kylen.


Lager på lager med rabarber och mandelbiskvier på topp!

Lager på lager med rabarber och mandelbiskvier på topp!

 

Härligt i helgen!

6 port
Tid: 25 min + 1–2 tim att kallna

Rabarberkompott:
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl + 2 tsk vatten

Färskostcrème:
2 ägg
3/4 dl strösocker
200 g färskost av philadelphiatyp eller mascarpone
finrivet skal av 1 citron
ca 50 g mandelbiskvier (färdigköpta)

Annons

1. Skiva rabarbern tunt och blanda med socker i en kastrull. Koka i 10 min. Blanda potatismjöl och vatten till en redning i en kopp. Dra kastrullen från värmen och rör ner redningen under omrörning. Ge kompotten ett uppkok och låt sedan kallna.

2. Skilj äggulor från vitor. Vispa gulor, socker och färskost med en elvisp i en skål. Rör ner citronskalet.

3. Vispa vitorna till ett hårt skum. Rör försiktigt ner vitorna i färskostblandningen. Varva rabarberkompott, mandelbiskvier och färskostcrème i sex glas. Toppa med några mandelbiskvier.

Tips! Godast kylskåpskall.

 

AV KRISTINA ERIKSSON
FOTO: ANNIKA BROMAN


(25)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…