Annons
Annons


Rädda livet på dina vänner med mobilen!


När akut situation uppstår gäller det att vara förberedd. Den nya appen hjälper dig.

Nu finns det en ny mobilapp som ska bidra till att rädda fler människor som drabbas av plötsligt hjärtstopp. Appen instruerar bland annat i hjärt-lungräddning och visar var närmaste hjärtstartare finns.

Annons

Appen heter ”Rädda hjärtat” och är framtagen av Hjärt-Lungfonden och Svenska rådet för hjärt-lungräddning. Det är den första kompletta appen på svenska om hjärt-lungräddning som kan visa var närmaste hjärtstartare finns. Via appen kan man också lära sig mer om hjärt-lungräddning och hjärtstartare i förebyggande syfte. Den går att ladda ner till Iphone och inom kort till Android.

Gilla Allas.se på Facebook

Fler vågar hjälpa
– I dag räddas bara 500 av de 10 000 som drabbas av plötsligt hjärtstopp varje år – det vill vi ändra på. Med hjälp av appen hoppas vi att fler vågar agera för att rädda liv, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Första minuterna avgörande
För att få igång ett hjärta som har stannat behövs hjärt-lungräddning och en hjärtstartare. Insatser under de första tre minuterna är avgörande för att rädda liv. Den som drabbas av plötsligt hjärtstopp och får en stöt av en hjärtstartare inom 180 sekunder har 75 procents chans att överleva. Ju tidigare stöt desto större chans.

– När någon drabbas av plötsligt hjärtstopp är hjärt-lungräddning i kombination med hjärtstartare det enda sättet att rädda liv. Med appen ”Rädda hjärtat” har man dessutom alltid kunskapen med sig, säger Staffan Josephson.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…