Annons
Annons


Raggmunk med bacon

En riktig husmansfavorit! Stek raggmunken ordentligt frasig och servera med bacon och lingon.


Frasigt och gott!

 

Raggmunk med bacon och lingonsylt

4 port
Tid: 25 min

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
700 g fast potatis
4 msk smör
2 pkt bacon à 125 g

Till servering:
lingonsylt

1. Blanda mjöl, salt, lite av mjölken och ägget som ska vara lätt uppvispat.
2. Skala och riv potatisen i matberedare. Lägg den i en sil och pressa ut vätskan. Blanda ner den i smeten. Smält smör i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till den och stek gyllenbruna raggmunkar.
3. Stek baconet. Servera raggmunken med bacon, lingonsylt och riven morot.

Annons

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!


(133)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…