Annons
Annons


Raketer och trumpeter – vilken dessert!

Fira med festligaste desserten! Du fixar den på mindre än en halvtimme. Mumsig mousse med två sorters choklad på härlig valnötsbotten.


Servera gärna med portvin.

Servera gärna med portvin.

Chokladmousse med valnötsbotten

ca 10 bitar
Tid: ca 25 min + tid för att stelna

Botten:
1 1/2 dl valnötter
200 g chokladcookies
ca 50 g smält smör

Fyllning:
200 g ljus choklad
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
150 g smör
2 dl socker
4 ägg

Annons

blandade bär som t ex 2 fikon, 4–6 physalis, 8 hallon el valfritt

1. Hacka nötterna i en matberedare, tillsätt kakorna och kör till en smulig massa. Tillsätt smöret.

2. Bottna en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam, med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna i botten och ställ kallt i ca 30 min. Se till att alla ingredienser till fyllningen är rumstempererade. Smält chokladen med vispgrädden i en skål över sjudande vattenbad.

3. Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner chokladen med stora tag till en jämn smet. Häll smeten över chokladbottnen. Låt stelna i kyl, gärna över natten.

4. Moussen är mycket krämig och bör inte stå framme för länge i rumstemperatur. Serveras med bär eller frukt, vispad grädde och ev chokladdekor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också: Magisk chokladmousse i glas

LÄS OCKSÅ


(36)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…