Annons
Annons


Smakrik räkgryta med cashewnötter och curry

Laga Ulrikas läckra indiskinspirerade gryta med räkor. Läckra smaker som passar perfekt att toppa med cashewnötter och granatäppelkärnor.


Räkor på indiskt vis fixar du på 20 minuter.

Räkgryta 
med cashewnötter

4 port
20 min
723 kcal/portion

1 gul lök
1 sötpotatis
2 tsk olivolja
1 påse curry masala, 30 g, Santa Maria
3 dl vatten
1/2 tärnad aubergine
1 burk kikärter, 400 g
2 dl crème fraiche
1 kg oskalade räkor
salt, svartpeppar
1/2 dl hackad koriander

Annons

Garnering:
4 msk cashewnötter
4 msk granatäppelkärnor
färsk koriander

1. Skala lök och sötpotatis och skär i bitar. Fräs det i olja.
2. Blanda ner curry masala och vatten. Tillsätt aubergine, kikärter och crème fraiche. Sjud i 10 min.
3. Skala räkorna och blanda dem i grytan. Smaka av med salt, svartpeppar och koriander.
4. Rosta cashewnötterna i het stekpanna.
5. Servera i skålar och garnera med cashewnöter, granatäppelkärnor och koriander.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas läckra skinkpizza

Behöver du nya vanor och mer motivation att ändra dina kostvanor? Med färdiga inköpslistor, enkla maträtter och daglig coachning blir det lättare. 2 veckors LCHF turbo för 398 kr – Boka in dig på en kurs redan idag! Klicka här.


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…