Annons


Lättlagat och smalt – läcker räkgratäng

Smalt och mumsigt! Räkor, keso och ananas trivs väldans bra med palsternacka, rotselleri och sötpotatis. På en halvtimme är gratängen klar.


Med ost på toppen blir räkgratängen extra smakrik.

Räkor med 
ananas och keso

388 kcal/port
4 port
30 min

1 liten palsternacka
1 liten sötpotatis
100 g rotselleri
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 färsk ananas
1 burk naturell keso, 250 g
1/3 strimlad purjolök
250 g skalade räkor
2 dl riven västerbottensost

Annons

Garnering:
1 ask smörgåskrasse

1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Bryn dem i olja några min.

2. Salta och peppra. Låt svalna något, lägg i en ugnsform.

3. Skär ananas i mindre bitar. Blanda med keso, purjolök, räkor och ost. Salta och peppra.

4. Lägg blandningen över rotfrukterna, sätt in i ugnen i 200°, 20 min. Garnera med lite krasse och servera.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Pastagraäng med kassler

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, lite inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart! Läs mer om Ulrikas kickstart här


(0)
(4)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…