Annons
Annons


Nyårsräkor i glas


räkcoctail

Räkor i glas.

4 portioner
Tid: 20 min

ca 1 kg räkor med skal
1 vitlöksklyfta
4 skivor formfranska
smörgåsfett
salt
2 mogna avokador
citronsaft
1 påse italiensk salladsdressing med tillhörande ingredienser
1 påse blandsallad
1 lime
dill

Annons

1. Skala räkorna.
2. Skala och dela vitlöken och gnugga bröden med snittytan. Bred på smörgåsfett och strö över salt. Kantskär eller tryck ut med mått och stek i het panna strax före servering.
3. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Ta med en liten sked upp generösa avokadobitar och pressa citronsaft över så de behåller färgen.
4. Vispa samman dressingen. Blanda räkor, sallad och avokado och lägg upp i glas. Vid servering hälls dressingen över. Toppa med limeklyftor och dill. Servera med bröden.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med räkor hittar du om du klickar HÄR »»

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…