Annons


Ulrikas tortellini med räkor och squash

Laga pasta utan pasta! Gör spännande squashpaket med fräscha räkor och keso. Lägg till en härligt mustig tomatsås.


Laga tortellini med skrivad squash och räkor.

Räktortellini

4 port
25 min
265 kcal per portion

200 g handskalade 
räkor i lag
250 g keso
1 dl riven parmesanost
2 msk hackad dill
salt, peppar
saften av ½ citron
2 squasher

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
1 msk tomatpuré
200 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 msk hackad dill
salt och svartpeppar
4 msk riven parmesanost

Annons

1. Hacka hälften av räkorna och lägg dem i en skål. Blanda med keso, parmesanost och dill. Smaka av med salt, peppar och pressa i lite citronsaft.
2. Skiva squash på längden till tunna skivor så att det blir 16 långa remsor.
3. Lägg 2 skivor squash på en skärbräda och lägg 2 skivor till på andra längden. Fläta in dem i varandra så att de bildar en botten.
4. Lägg på räkröra i mitten, lägg över squashlängderna till ett paket. Lägg dem på en plåt, sätt in i ugnen i 200°, 15 min.
5. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, dill, salt och peppar. Koka ihop ca 5 min. Lägg ner de resterande räkorna.
6. Lägg de varma paketen på en tallrik, häll på tomatsås. Strö på lite riven parmesan, servera med en sallad.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du fler recept i Ulrikas hälsokök


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…