Annons
Annons


Rama in dina minnen

Ta upp minnena ur lådans djup och sätt dem i ram. Ge gamla foton, smycken eller andra små ting av nära och kära en hedersplats på väggen i stället.


minnestavla

Den fina ramen har kommit till sin rätt igen – nu som samlingstavla med foton, smycken och andra minnessaker. Sätt upp bilderna med miniklämmor, finns i hobbybutiken. Text och bild: Rikke Bjurström

Minnestavla
Material: En ram, färg, kycklingnät, ev ögleskruvar och ståltråd för upphängning samt avbitartång, häftpistol, pensel, och fint sandpapper.

1.Ta bort glas och bild och rengör ramen. Måla i tre lager och låt torka ordentligt mellan strykningarna. Putsa kanter och hörn med fint sandpapper för att ge ramen patina.

1. Ta bort glas och bild och rengör ramen. Måla i tre lager och låt torka ordentligt mellan strykningarna. Putsa kanter och hörn med fint sandpapper för att ge ramen patina.

2.Klipp till kycklingnätet så att det passar ramens baksida. Fäst med häftpistolen, och spänn nätet efterhand. Klipp ev bort nät som blivit över.

2. Klipp till kycklingnätet så att det passar ramens baksida. Fäst med häftpistolen, och spänn nätet efterhand. Klipp ev bort nät som blivit över.

3.Om det saknas upphängning så skruva i två ögleskruvar en bit från ramens ovansida och vik dubbel ståltråd igenom för upphängning. Det blir också snyggt att låta tavlan stå på en byrå eller ett bord och luta mot väggen.

3. Om det saknas upphängning så skruva i två ögleskruvar en bit från ramens ovansida och vik dubbel ståltråd igenom för upphängning. Det blir också snyggt att låta tavlan stå på en byrå eller ett bord och luta mot väggen.

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…