Annons
Annons


Rapport från parkett: rad 25, plats 21!


Eld och gnistregn är bara ett par saker man behöver stå ut med som festivalpublik.

Det är ju inte alla förunnat att vara på plats live på Malmö Arena under finalpasset. Så här kommer en redogörelse från insidan.

Innan sändningen sätter igång håller Melodifestivalens egen trivselspridare Henric von Zweigbergk låda. Han värmer upp publiken samtidigt som han delar ut förhållningsorder. Det kan låta ungefär så här:

Annons

– Ni här framme på de första fem raderna får se upp i kväll. Först kommer det att regna konfetti i form av röda hjärtan över er, sen är risken stor att ni blir lite svedda under framförallt bidrag nummer fem!

Gilla Allas.se på Facebook

Vad är sorla?
På vissa platser ligger det också små saker som är till för att höja stämningen i tv-rutan. Till exempel små ljusstavar som ska aktiveras när bidrag nr 6 startar.

Publiken får också order om att sorla. För att skapa stämning inför den trailer som visas en halvtimme innan själva programmet startar.

– Hur gör man när man sorlar? undrade min bänkkamrat.

Skämt och kommentarer
Men det löste sig när hon hörde hur de andra i publiken började prata med varandra i nästan viskande tonläge. Henric von Zweigberk ser under tiden till att hålla publiken på gott humör med skämt och lustiga kommentarer.

När väl tävlingen är igång kommer artisterna bakifrån, genom publikhavet, till ackompanjemang av egenhändigt valda låtar. Som ex schlagerikonen ”Michelangelo” från 1975 som spelas när Ralf Gyllenhammar gör entré.

Skulle vunnit igen och igen…
– Det är den bästa festivallåten genom tiderna! Den skulle t o m ha vunnit i dag om den ställde upp, säger Ralf Gyllenhammar till Allas utsände.

Samtidigt håller Trivselspridaren publiken på gott humör och trimmar den till att tjoa och tjimma på kommando. Allt för att ni hemma i tv-soffan ska få njuta av en fin föreställning.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

  • Charlotte

    Jättekul att festivalfölja dig, Mello-Micke!

  • Agata

    Kul läsning!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…