Annons
Annons


Rättelse recept! Jordgubbsflan


jordgubbsflan

 

Tyvärr har det smugit sig in ett fel i receptet på Jordgubbsflan i Allas nr 21/22. Mängden gelésocker i fyllningen har blivit 2 dl istället för 1/2! Vi ber så mycket om ursäkt och publicerar här det rätta receptet:

Annons

 

Jordgubbsflan

ca 10 port

Deg:
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl mandel (mald eller mandelmjöl)
1/2 tsk salt
1 ägg
150 g smör
100 g ljus choklad (eller Schweizernöt)

Gilla Allas.se på Facebook

Fyllning:
3 dl créme fraiche
1/2 dl gelésocker multi
2 msk vaniljsocker

Garnering:
1/2 – 1 liter jordgubbar
3/4 dl vatten
1/2 msk citronsaft
1/2 dl gelésocker multi

 

1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt ägg och smöret i bitar och kör snabbt ihop till en smidig deg. Plasta och låt ligga i kylskåp minst en timme.
2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm i diam. Kanterna behöver inte vara särskilt höga. Nagga botten.
3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12 min. Bryt chokladen i bitar och häll ner i det varma pajskalet. Ta hjälp av en pensel för att fördela chokladen över botten. Låt kallna.
4. Blanda crème fraiche, gelésocker och vaniljsocker. Bred ut det över pajbotten.
5. Skölj, snoppa och dela ev jordgubbarna. Lägg dem på fyllningen.
6. Blanda vatten, citronsaft och gelésocker i en liten kastrull. Låt koka en halv minut. Låt det svalna och skeda det sedan över jordgubbarna.

 


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…