Annons
Annons


Ravaillacz: För oss är det smärta och lidande


Ravaillacz

Foto: Carl-Johan Söder/SVT Ravaillacz (Johan Rabaeus, Claes Malmberg, Tommy Körberg, Mats Ronander) tävlar med låten ”En riktig jävla schlager” (upphovsmän: Kjell Jennstig, Leif Goldkuhl, Henrik Dorsin) i Melodifestivalens tredje deltävling i Skellefteå lördagen den 16/2.

En helt ny grupp ser dagens ljus i Melodifestivalen 2013. Ravaillacz består av Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander. Det svenska ordet ravaillac kan betyda festprisse samt skojare och filur. Ravaillac är också namnet på ett album av Tommy Körberg som kom ut 1994.

Annons

– Det är första gången för mig att vara med i det här Jag tycker det känns skitkul faktiskt. En sån där supergrupp, säger Mats.

Låten En riktig jävla schlager är skriven av Henrik Dorsin, Kjell Jennstig och Leif Goldkuhl. Gruppen vill inte gå in på detaljer om vad den handlar om men man kan ana att den kommer ha humoristiska inslag.

– Ni där hemma kanske tycker det är roligt men vi tycker inte det är roligt. För oss är det smärta och lidande och vi ger er vårt bidrag säger Claes.

Tommy Körberg utvecklar:

– Henrik Dorsin har kommit med en högkvalificerad idé på text. Meningen var att det skulle handla om någonting helt annat men han är så klok att han vände upp och ner på allting. Till det bättre.

KÄLLA: SVT


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…