Annons
Annons


Recension av filmen Cirkeln

Agnes Weimers Wihlborg är praoelev på Allas och recenserar här film Cirkeln som finns på DVD.


Filmen Cirkeln

Filmen Cirkeln är baserad på boken med samma namn. Foto: Niklas Alexandersson

Cirkeln är filmen baserad på den otroligt omtyckta boken med samma namn som är första delen i en trilogi av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg (Rabén&Sjögren). Den är mycket populär bland yngre läsare.
Spännande, skrämmande och otroligt berörande skulle man kunna beskriva denna film.
Sex stycken tonåringar med helt olika liv förenas med någon sorts häxkraft. Det är inte vänskap utan gemenskap som förenar dem. Deras öde är att rädda världen. Allt detta äger rum i Engelfors där andevärlden är extra nära enligt filmen. Deras gymnasietid blir helt plötsligt en kamp mellan onda och goda dödliga krafter. En scen som verkligen berörde mig var den som ägde rum i skolans aula där alla eleverna hade samlats efter att en pojke i skolan hade begått självmord. Då ställer sig en tjej som ska läsa dikt till minne av den döde upp, men halvvägs genom dikten går flickan som brukade vara pojkens vän fram och sliter mikrofonen från flickan och berättar för alla vilken dålig klasstödjare diktläsare hade varit och hur mycket hon hade mobbat pojken. Det var väldigt coolt att se en liten blyg och tillbakadragen tjej äntligen stå upp och liksom berätta för hela skolan hur det egentligen låg till.
Denna filmen har lyckats blanda tonårslivet med en riktig rysare, det bästa av två världar om du frågar mig.
Även om denna filmen kanske för det mesta riktar sig mot tonåringar så skulle vilken inte så lättskrämd vuxen som helst kunna njuta av Cirkeln. Med bra skådespel och bra filmkvalité kan man komma långt.

Annons

Betyg: aaaa
Agnes Weimers Wihlborg

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…