Annons
Annons


Recension av Glada hälsningar från Missångerträsk

I dag har filmen Glada hälsningar från Missångerträsk premiär. Så här tycker vår filmrecensent om den!


Glada-halsningar-fran-Missangertrask

 

Glada hälsningar från Missångerträsk – Humor, längtan och lite till
Betyg: aaa

Nadja är desperat. Hon är den festglada storstadstjejen som plötsligt upptäckt att hon missat något viktigt i livet – barn. Adoptionskön är lång och för ensamstående kvinnor 40+ är chansen att bli godkänd som mamma liten, men Nadja har ändå hoppet kvar. Tills den dag adoptionsreglerna ändras och hon får definitivt avslag på sin ansökan.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

En rådig kompis kommer på en lösning. Det är väl bara att gifta sig. Men med vem? Ingen klok man ställer upp på det, eller hur? Mitt i Nadjas förtvivlan ringer hennes syster från Norrbotten och behöver någon som passar hennes gnällige svärfar ett tag. Nadja får en idé, ställer upp och ger sig av norrut.

Mot bakrund av den förföriskt vackra norrländska naturen utspelar sig förväxlingar, kulturkrockar, skämt och allvar. Filmen bygger på Martina Haags bok med samma namn och Martina spelar själv huvudpersonen Nadja vilket i det här fallet känns helt naturligt. Förmodligen för att det är hon som från början skapat karaktären. Att Ola Rapace har en viktig roll för handlingen framgår av bilden. Mer ska inte avslöjas här, men tilläggas bör att det är klart godkänd underhållning för stunden, dock inget minne för livet. Jo förresten, de otroligt vackra naturbilderna.

Av: Ingar Haellquist

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…