Annons
Annons


Recensioner på internetforum påverkar


4 av 10 svenskar påverkas av recensioner på internetforum när de väljer resmål. Men bara 9 procent delar samtidigt själva med sig av sina åsikter.

Annons

37 procent av alla svenskar uppger att de blir påverkade av vad andra säger på internetforum när de väljer hotell eller resmål. Många vill läsa andras inlägg, men bara 9 procent av dessa skriver inlägg själva. Mest påverkas de unga och de med hög utbildning av andras åsikter. Det visar resebyrån Tickets Novus-undersökning.

Gilla Allas.se på Facebook

Internetforum får allt större påverkan på resenärer vid bokning av hotell och resmål. Resenärerna tittar på vad andra resenärer skrivit på internetforum som till exempel Tripadvisor och Yelp, innan de själva bestämmer sig för att boka.

– Många vill ta del av vad andra skriver på nätet, men vill eller orkar inte själva dela med sig av sina erfarenheter. Mest tydligt är detta bland de unga, där nästan varannan svensk mellan 18 och 29 år påverkas av andras recensioner, men bara 6 procent skriver egna inlägg, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Medan 37 procent av alla svenskar uppger att de påverkas av internetforum när de väljer hotell och resmål är det bara 9 procent som även delar med sig av vad de själva tycker. Mest aktiva med att även skriva recensioner är de mellan 30 och 49 år (12 procent).

Minst aktiva är de äldre. Hela 77 procent av de mellan 65 och 79 år säger att de inte påverkas av andras recensioner på internetforum. Bara 6 procent uppger att de även skriver egna inlägg.

Graden av utbildning påverkar användandet av internetforum vid val av resa. 47 procent av de högskoleutbildade är benägna att påverkas av dessa forum, medan bara 30 procent av de med gymnasieutbildning är det.

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…