Annons
Annons


Fixa dessert på nolltid – jordgubbar med chokladcrisp

Klart på tio minuter. Låt den vila en kvart – servera. Superenkelt recept som passar lika bra på bjudmiddag som när du vill ha något extra gott till vardags.


Festligt och lättgjort!

Festligt och lättgjort!

Jordgubbar med chokladcrisp

4 port
Tid: 10 min + 15 min att stelna

75 g mörk choklad av god kvalitet + 25 g till garnering
50 g nougat
4–5 dl flingor, Frosties, cornflakes el dyl
2 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar

Annons

Tillbehör:
kryddgrönt
florsocker

1. Smält hackad choklad och nougat i en skål över sjudande vattenbad. Vänd försiktigt ner flingorna så att alla ytor blir täckta med choklad.
2. Fördela massan i större muffinsformar, skjut upp den lite mot kanterna så att det bildas en grop i mitten. Ställ kallt för att stelna ca 15 min.
3. Vid servering lossas chokladcrispet från formarna och sätts på fat. Spritsa vispad grädde på och toppa med jordgubbar. Ringla över smält choklad. Sikta florsocker över.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Snabbgjord efterrätt med vitchoklad och jordgubbar. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(12)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…