Annons
Annons


Reklam och videokonst i SVT


Thomas Gylling i närbild

Thomas Gylling tillbaka i rutan!

Rytmdoktorn Thomas Gylling är tillbaka i SVT. I programmet Panama tar han tempen på nya strömningar i mediernas värld. Åtta program sänds på onsdagskvällar med start 22 september.

Panama är magasinet för filmmaterial som man hittills mest sett på nätet. I en djungel av digitalt material guidar Gylling tittarna till såväl gamla som nya guldkorn. Det blir nyskapande och rolig videokonst, reklam, musik och härliga effekter.

Annons

– Upplevelseindustrin är ju ett stort begrepp. I Panama siktar vi in oss på några aktuella fenomen och trender och sätter en ära i att vara generösa med klipp och ögonlyx, säger Thomas Gylling.

Thomas Gylling började sin karriär på radion med program som Pang Pang Krokodil, Radio Västindien och Rytmdoktorn. I slutet av 80-talet tog han steget över till SVT och skapade då bland annat Tropicopop. Ett program med musikvideor från hela världen, inte bara USA och England, och blandade dem med humoristiska inslag.

I programmet Mosquito använde Thomas Gylling sig mycket av datoranimerat material, bland annat bjöds det på ”berg-och-dalbana”. För sin lekfullhet och uppfinningsrikedom belönades Mosquiti och Thomas Gylling med Prix Italia 1999.

Det aktuella programmet Panama spelas in i olika miljöer och varje vecka möter Gylling en ny gäst. I det första programmet får han sällskap av komikern Peter Wahlbäck. I andra episoden ser vi skådespelerskan Nour El-Refai, och i tredje medverkar artisten Thomas Di Leva.

Förutom de åtta programmen kommer redaktionen att jobba med svt.se/panama och Panamas sida på Facebook. På sajten, som har premiär den 25:e augusti, kommer det att finnas hundratals klipp, valda av redaktionen.

Panama bygger på interaktivitet med besökarna. På såväl sajten på svt.se och på Facebook-sidan kan besökarna vara med och tipsa om nyskapande videomaterial.
 
SVT2 onsdag 22 september 2010 kl 20.30: Panama


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…