Annons
Annons


Rekordmånga glasögon skänktes till behövande i Tanzania


– Nu kan de svenska givarna se sina bortskänkta glasögon på mottagarna

Under september månad samlade Specsavers med hjälp av sina kunder in 6357 glasögon till behövande barn och vuxna i och runt SOS barnby i Dar es Salaam i Tanzania. Nu är Specsavers och vinnaren av Årets Glasögonbärare 2013, Lotta Gray, precis hemkomna från Tanzania efter att ha gjort syntester och lämnat över de insamlade glasögonen.

Annons

Under den tre veckors långa insamlingskampanjen uppmanades svenska folket att lämna in glasögon de inte längre använder. Alla Specsavers 112 butiker runtom i hela landet deltog i kampanjen och totalt samlades rekordmånga, 6357 , glasögon in. Vid inlämning hade kunderna möjligheten att märka sina glasögon för att sedan kunna få namn och bild på mottagaren som Specsavers matchat bågarna med. Något som aldrig tidigare gjorts i denna typ av sammanhang.

– Svenskarnas engagemang var över all förväntan och tack vare dem så var detta möjligt. Genom glasögonens märkning kan givarna tydligt se vad deras engagemang bidrar till. Vi har velat göra vårt projekt så transparant som möjligt och vi tror våra kunder uppskattar detta. Vi vill visa hur enkelt det kan vara att göra stor skillnad helt enkelt, säger Claudia Nilsson, PR-chef Specsavers Sverige.

Specsavers insamlingskampanj bygger på tre grundfaktorer; att återanvända de glasögon som ligger i skrivbordslådor och byråer i svenska hem och att ge kunderna möjlighet att på ett enkelt sätt bidra och göra skillnad för de som inte har möjlighet att besöka en optiker och köpa glasögon. Men framför allt handlar projektet om att ge människor förutsättningar för att utbilda sig, arbeta och försörja sig själva och sin familj.

– Behovet i Tanzania är stort och vi har arbetat från tidig morgon till sen kväll tillsammans med ett lokalt team. Jag känner mig oerhört priviligierad över att ha fått vara med och hjälpa människor att se sina barn, att kunna fortsätta gå i skolan och att kunna arbeta och försörja sin familj. Det är en otroligt häftig känsla att få vara med om detta, säger Lotta Gray, bloggare och Årets glasögonbärare 2013.

På tanzania.specsavers.se kan du följa projektet, se bilder på mottagarna i sina nya glasögon och namn på givarna.

lotta

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…