Annons
Annons


Rekordsiffror för svenska campingplatser!


År 2013 var en rekordsommar för svensk camping på mer än ett sätt. Antalet gästnätter ökade med 3,3 procent till 14,5 miljoner och det är fler än någonsin tidigare. Siffrorna visar också att campingplatserna stod för mer än hälften av gästnätterna under juli och att antalet husbilsnätter har ökat med 42 procent de senaste fyra åren.

Annons

Semestertiderna närmar sig och just nu är det många som planerar för sin kommande campingsommar. Campingplatserna är det största kommersiella boendet under sommaren. Under juli ökade andelen gästnätter på campingplatserna från 47 procent år 2012 till rekordhöga 52 procent år 2013. Campingplatser är alltså det i särklass största semesterboendet och mer populärt än hotell, vandrarhem och stugbyar. Den starka utvecklingen det senaste året gör att campingplatserna för 85 procent av ökningen av gästnätter under juli.

Gilla Allas.se på Facebook

– Framgången beror på att campingplatserna har satsat på att erbjuda många olika typer av upplevelser. Här finns allt från vildmarksdestinationer till bekväma resorter med all tänkbar service. Självklart hade vi också draghjälp av det var fint sommarväder förra året, säger Lars Isacson, vd SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Vill nå nya europeiska besökare

Sverige är Europas sjunde största campingdestination och många turister väljer campingboende på sin resa till Sverige. Hela 67 procent av de norska gäster som kommer till Sverige under juni- augusti väljer att bo på en campingplats. De följs av nederländska besökare med 57 procent andel campingboende och tyska med 39 procent. Nu satsar SCR på att nå ytterligare gäster från Europa genom en kampanj i samarbete med Visit Sweden.

– Sverige har så mycket att erbjuda som inte finns någon annanstans. Här finns stora naturupplevelser, bra service och mängder av olika aktiviteter. Jag är övertygad om att allt fler kommer att hitta hit i framtiden, säger Lars Isacson.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…