Annons
Annons


Rekordsommar för turismen


Fler än någonsin tidigare valde att semestra i Sverige den här sommaren. Övernattningarna passerade för första gången 25 miljoner. De utländska gästnätterna stod för den största relativa ökningen. Procentuellt var ökningen i Dalarna störst.

Annons

Antalet övernattningar ökade till 25 miljoner under juni, juli och augusti. Det är en uppgång med 3,4 procent jämfört med samma period i fjol. De utländska övernattningarna ökade med 6,6 procent medan de svenska steg med 2,1 procent. Av de utländska besökarna ökade antalet övernattningar från Tyskland, Nederländerna, Norge och Storbritannien mest.

Gilla Allas.se på Facebook

Liksom förra sommaren ökade också logiintäkterna på hotell, vandrarhem och i stugbyar i nästan alla landets regioner. Under juni-augusti steg intäkterna mest i Stockholms län med 4,1 procent till 1,98 miljarder kronor. Procentuellt var ökningen i Dalarna störst; plus 14,1 procent.

Övernattningarna ökade mest i stugbyar följt av hotell och vandrarhem. På hotellen steg logiintäkterna under juni-augusti med drygt 262 miljoner kronor till 5,3 miljarder kronor. Antalet sålda rum ökade med två procent.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…