Jag blev kär i min bästa vän

Man och kvinna kramas.
Han var min bästa vän och den person jag litade på allra mest. Men allt förändrades när han berättade att han träffat någon och blivit kär.
Annons

Frank och jag träffades när vi läste samma kurs på högskolan. Vi blev snabbt goda vänner och det trots att vi var olika när det gällde det mesta. Men vi hade samma humor och istället för att reta upp oss på våra olikheter skojade vi och drev hänsynslöst med varandra. För mig kändes det självklart från början att det bara var vänskap mellan oss och inget annat. Och snart hade vår vänskap blivit något av det viktigaste i mitt liv. Så träffade jag en dag Anders och blev kär.

Annons

Jag hann inte träffa Frank lika ofta men jag var noga med att vara rädd om vår vänskap. Till en början gick det bra men efter ett tag började Anders protestera mot att vi umgicks så mycket. Han sa att han kände det som att jag alltid satte Frank före honom. Inte lång tid senare tog det slut mellan oss.

Ny fas i livet

Utan att jag reflektera så mycket över det började jag umgås mer med Frank igen. Vi levde ett sorgfritt studentliv utan allvarliga tankar på framtiden. När vi efter flera års studier var klara med högskolan började en ny fas i vår vänskap. Frank lyckades få en bra tjänst redan under sommaren men jag hade mindre tur trots att jag sökte jobb över hela landet. Under hösten fick jag napp på en tjänst i en stad långt norrut. Det kändes tufft att lämna vänner, familj och framför allt Frank för att börja om på nytt i en främmande stad. Men jag tyckte inte att jag hade något val eftersom det var min chans till en fast tjänst.

Den första tiden var allt nytt och spännande. Jag hade fullt upp med att komma in i jobbet och att lära känna arbetskamraterna. Men när jobbet började bli vardag kände jag mig väldigt ensam på kvällar och helger. De flesta av mina arbetskamrater hade familj eller var mycket äldre än vad jag var.

Efter ett halvår fick jag ett telefonsamtal från Frank som vände upp och ner på hela mitt liv. Han berättade att han hade blivit kär. När Frank berättade om Anna kändes det som om marken rycktes undan för mig. Jag var helt oförberedd på alla känslor som tumlade runt inom mig. Jag gjorde mitt bästa för att inte avslöja för Frank hur chockad jag var och pladdrade på om hur glad jag var för hans skull och att jag verkligen såg fram emot att träffa Anna.

Men Frank hörde på min röst att det var något som var fel. Han försökte trösta mig med att han berättat om mig för Anna och hon tyckte att det var självklart att vi skulle fortsätta att vara vänner som vi alltid varit. Men redan första gången jag träffade Anna blev det tydligt att vi inte tyckte om varandra. Det gjorde att jag och Frank sågs alltmer sällan och en dag kändes det orimligt att fortfarande ringa honom.

Förändrad

Åren gick och jag hade ett par korta förhållanden men jag träffade aldrig någon man som jag kände att jag ville leva med resten av livet. Men en dag ringde det på dörren. När jag öppnade stod Frank där. Trots att det gått nästan tio år kände jag genast igen honom. Jag blev så glad och gav honom en varm kram. Det kändes som om åren aldrig gått. Den kvällen satt vi länge och pratade och Frank sov över på soffan.

Dagen efter visade jag honom staden och vi var båda som rusiga av att vår vänskap fanns kvar precis som förr. Frank berät­tade att han var skild sedan några år och hade en dotter. När jag följde Frank till tåget hade vi bestämt att vi snart skulle ses igen.

I fortsättningen träffades vi så ofta vi kunde. Men så upptäckte jag att Frank inte var sig lik längre. Han kunde vara tankspridd, inte riktigt lyssna på mig och ibland såg han ledsen ut. En dag berättade han att han förstått att han älskade mig, inte bara som vän, för honom var det mycket mer. Först blev jag chockad och rädd för att vår vänskap skulle ta slut. Sedan insåg jag att mina känslor också hade förändrats. Jag hade blivit så van vid att bara se honom som vän att jag inte släppt fram min förälskelse.

Att vi äntligen erkände att vi älskade varandra blev början på många förändringar. Idag bor vi i ett härligt hus på landet och jag njuter av alla dagar vi har tillsammans. Det känns som om cirkeln har slutits för oss.
Cecilia

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar