Pernilla: ”Jag har en 14 år yngre man”

Jag har en 14 år yngre man
När Pernilla blev änka plågades hon av både sorg och ensamhet. Men så dök den yngre 
Joakim upp.
Annons

Jag blev änka för några år sedan efter att min man Peter avlidit i en tragisk bilolycka. Vi hade varit gifta i många år och det var ett lyckligt äktenskap.

Efter att Peter gått bort levde jag själv och trivdes med det. Men efter ett tag började jag känna mig ensam. En lördag bestämde jag mig för att gå ut och ta ett glas vin. Min väninna Camilla och jag brukade träffas ibland för att gå ut och äta, men nu var hon på semester och jag fick gå ut ensam.

Pinsamt att gå ut själv

Först kändes det pinsamt att sitta på krogen helt själv, men efter en stund började jag prata med ett par som satt bredvid mig och det visade sig att vi gått i samma skola och haft samma lärare. Skratten blev många och kvällen gick fort.

Annons

En timme innan restaurangen stängde kom det fram en man till mig och frågade vad jag hette. Han tyckte att han kände igen mig, men det visade sig vara fel. Vi fortsatte dock att prata och han var både trevlig och hade humor. När det var dags att åka hem delade vi taxi och bytte telefonnummer.

14 år yngre

Till min stora glädje ringde han dagen därpå och vi bestämde att vi skulle träffas och ta en fika. När jag såg honom igen blev jag förvånad över hur ung han såg ut. Då jag frågade om hans ålder visade det sig att han var fjorton år yngre än jag.

Åldersskillnaden störde mig till en början och jag tvekade inför om det skulle kunna fungera mellan oss. Men Joakim var envis och vi fortsatte att träffas.

Trött på soffpotatisar

Åldersskillnaden märktes inte av alls. Joakim hade alltid gillat lite lugnare kvinnor och jag hade tröttnat på män i min egen ålder som börjat säcka ihop och bli soffpotatisar.

Mina väninnor retades till en början med mig, men erkände sedan att det var av ren avundsjuka. Joakim var en frisk fläkt som kommit in i mitt liv för att stanna.

Kärlek inget med ålder att göra

Nu har vi varit tillsammans i två år och firade med att flytta in i en gemensam lägenhet. Vi trivs bra ihop och våra barn är så glada för vår skull.

Joakim gör att jag ännu känner mig ung och ser framtiden an med stor tillförsikt. Jag tror att vi kommer att få många fina år tillsammans. Kärlek har inget med ålder att göra. Vi är så lyckliga tillsammans och det känns som om vi är på precis samma nivå. Jag lever livet fullt ut och älskar det.

Pernilla

Läs också:

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar