Malin och Niklas väntade 20 år på varandra!

Malin och Niklas väntade 20 år på varandra!
Niklas var kompis till Malins pojkvän och när de träffades första gången kändes allt perfekt. Men de hade var sitt liv och det skulle dröja 20 år tills de möttes igen. Och då slog det gnistor!
Annons

Att Malin, 46 år, gillar inredning och design syns redan i hallen hemma hos familjen Andersson. Hemmet i Höör i hjärtat av Skåne är ljust och vackert med många fina detaljer i vitt. När vi satt oss till rätta i vardagsrummet börjar Malin och Niklas gemensamt berätta om hur deras kärlekssaga en gång startade.

Annons

– Jag är uppvuxen här i Höör och mötte min barndomskärlek på ett skoldisko då jag bara var 14 år. När jag var 22 blev vi tillsammans på riktigt, säger Malin.

Niklas, 48 år, växte upp fyra mil bort, i Sjöbo. Han var fotbollskille med siktet inställt på att bli pilot. Samma år som det blev möjligt att få studiemedel för att plugga utomlands sålde han allt han ägde och hade och flyttade till San Diego för att leva sin dröm.

– Första tiden livnärde jag mig på nudlar, efter tio månader hade jag skaffat mig de flygcertifikat jag behövde för att bli instruktör, sedan krävdes det minst 1 500 flygtimmar för att kunna söka jobb på de stora bolagen, säger Niklas.
I dag är Niklas flygkapten hos en researrangör och flyger på alla destinationer i Europa, Kanarieöarna och Marocko.

Möttes som tonåringar

Den kille som Malin mötte som tonåring var en av Niklas närmsta barndomsvänner, Mats Lilienberg, sedermera välkänt fotbollsproffs. Malin blev fotbollsfru och levde ett kringresande liv med boende i München, Göteborg och Halmstad. En dag föreslog Mats att de skulle besöka hans kompis Niklas som pluggade till pilot i USA.

– Vi tillbringade sammanlagt fyra veckor hos Niklas i San Diego 1996–97. Jag minns att jag tyckte Niklas var jättesnygg i sin pilotjacka, säger Malin och tittar förälskat på sin man.

Niklas ser belåten ut när han får höra vilket intryck han gjorde på Malin när de möttes allra första gången. De sitter tätt tillsammans vid fikabordet och håller varandra i händerna.

– Vi märkte genast att vi hade mycket gemensamt. Vi tillbringade en hel del tid tillsammans. Vi körde Highway one och bodde på halvsunkiga motell längs med vägen, vi satt uppe halva nätterna och diskuterade, säger Niklas.

Malin och Niklas vid samma plats i San Diego 1997 och 2016.
Malin och Niklas vid samma plats i San Diego 1997 och 2016. Foto: Privat

Det uppstod en alldeles särskild kemi mellan Niklas och Malin. En dag lånade Niklas ett flygplan, alla tre skulle flyga till Las Vegas. Mitt på The Strip, den långa kända boulevarden i Las Vegas hände något speciellt.

– Vi mötte en dam när vi kom gående alla tre, Niklas, jag och Mats. Hon stannade oss och vände sig till mig och Niklas och sa: ”Vilket vackert par ni är. Jag tycker ni är som klippta och skurna för varandra.” Vi protesterade vilt och förklarade att vi bara var goda vänner, men damen stod på sig och fortsatte: ”Jag vet, och jag ser att ni är ett par, ni utstrålar kärlek”, berättar Malin och ser rörd ut.

”Slog blixtar om oss”

Niklas följde med hem till Sverige för en kortare semester och på flygplanet hamnade Malin och Niklas intill varandra, medan Mats blev placerad långt bort.

– Både Niklas och jag hette Andersson i efternamn redan innan vi gifte oss, säger Malin, det där med placeringen på flyget blev lite pinsamt, men vi lyckades fixa så att Mats fick sitta med oss. Jag satt i mitten och varje gång jag råkade nudda vid Niklas så kände jag hur det slog blixtar om oss.

Väl hemma igen gick dock livet vidare, Malin och Mats skaffade två barn och tankarna på Niklas långt borta i USA började blekna. För Niklas del blev det en hel del flyttar, han fick jobb i Skottland och tappade snart kontakten med sin gamla barndomsvän Mats. Dessutom träffade han en tjej som han flyttade ihop med i England. Åren gick, men 2006 separerade Malin och Mats och så småningom väcktes tankarna på Niklas till liv igen inom Malin.

– Det är så sällan man får vara med om sådana känslor som jag hade upplevt med Niklas en gång för länge sedan. Jag är en känslomänniska och inom mig hade jag hela tiden vetat att han betydde något särskilt, säger Malin.

Kände inte igen Malin

I november för drygt två år sedan fick Malin syn på en bild på Niklas på Instagram. Hon bestämde sig för att skicka iväg ett meddelande på vinst och förlust.

– Och det var minsann inget snällt meddelande, säger Niklas med glimten i ögat. Hon skrev att hon tyckte jag hade blivit gammal.
Malin protesterar skrattande och berättar att hon vet exakt vad hon skrev: ”Long time no see, du är dig lik men har blivit lite äldre.” Efter en stunds kärleksfullt gnabbande är saken ur världen.

– Jag måste erkänna att jag inte alls kände igen Malin, det var ju så länge sedan sist. Men jag blev nyfiken och gick in och bläddrade på Instagram bland hennes foton, och när jag såg att det verkligen var hon så blev det fullt ös, säger Niklas.

Intensiv mejlkontakt

Han besvarade hennes brev och nu uppstod en intensiv mejlkontakt som sedan övergick i sms, och telefonsamtal som kunde pågå i fem timmar. Kommunikationen mellan Höör och Manchester i England var glödande. Båda var singlar och båda kom ihåg vilka heta känslor de haft för varandra en gång för länge sedan, fast ingenting hade hänt mellan dem då. Nu skedde allt väldigt snabbt. Niklas skulle snart åka hem till Sverige för att fira jul.

– Vi visste båda två att vi ville träffas. Vi hade blivit superkära redan innan vi sågs, säger Malin.
Niklas nickar och håller med. Han berättar hur jobbigt det var att gå omkring och vänta på att äntligen få möta Malin igen.

– Jag kunde knappt jobba, jag gick bara och längtade efter hennes sms, säger Niklas.

Niklas och Malin var kära redan innan de möttes.
Niklas och Malin var kära redan innan de möttes. Foto: Drago Prvulovic

Hemma i Skåne började Malin bli nervös, hon oroade sig för att han skulle bli besviken när han såg henne igen efter alla dessa år.
Men så till sist, nästan på dagen 20 år efter att de senast hade setts, möttes de igen. Malin skulle hämta Niklas på Malmö Centralstation och hon var så stressad att hon parkerade sin bil mitt uppe på en trottoar.

– Vi skulle mötas utanför Pressbyrån, men jag smög runt hörnet och stod där och kikade fram. Jag ville se honom innan han såg mig. Och där var han plötsligt. Vi tittade varandra i ögonen och attraktionen fanns där direkt, säger Malin.

Niklas bekräftar att han kände likadant i samma sekund som han såg Malin, men sedan blev de plötsligt lite blyga. De visste inte riktigt vad de skulle göra, efter lite pratande hit och dit bestämde de sig för att åka hem till Malin.

– Vi pratade hela natten. Från den kvällen är vi oskiljaktiga. Vi sitter liksom ihop, säger Malin.

Fick sin drömprins

Malins barn, i dag 18 och 14 år, har en bra relation till Niklas, och att deras mamma mötte en man som var god vän med deras pappa tyckte de var helt naturligt. På nyårsafton, bara en vecka efter deras möte, friade Niklas till Malin. Vid tolvslaget föll Niklas på knä och frågade om Malin ville gifta sig med honom.

Med provisoriska ringar på fingrarna skålade de i champagne. Och ett år senare, i november 2016, gifte de sig på en klippa i Grand Canyon.

Gifte sig vid Grand Canyon

– Vi ville ha ett romantiskt bröllop på den plats där kärleken en gång hade uppstått. När jag flög Malin över Grand Canyon 20 år tidigare lämnade jag över ratten till henne, säger Niklas.

Och symboliken är lätt att förstå, flygkapten Niklas Andersson har nu lämnat över hela sitt liv i Malins händer.

– Jag fick till sist min drömprins. Han är snygg, han är klippan i mitt liv, han är klok, tålmodig, envis, smart och han klagar aldrig. Och jag beundrar hans kunnande. Det är så attraktivt med en man som brinner för sin dröm och som genomför den, säger Malin.

Niklas ger Malin en spontan kram och säger:
– Malin är för det första ohyggligt vacker. Hon är intelligent, djup och engagerad på ett fantastiskt sätt i sina barn, och i mig. Hon ger alltid 100 procent av sig själv, och bäst av allt, hon är så omtänksam.

Det här paret blev handlöst förälskade – igen, efter 20 år. Det märks att de skrattar åt samma saker och när de tittar på varandra, vilket de gör nästan hela tiden, då blixtrar det i deras ögon av innerlig kärlek och passion.

Av Kersti Hilding Hansen

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar