Annons
Annons


Guldgruva i redskapsboden

Auktionssajten Tradera har inför trädgårdssäsongen undersökt hur mycket tid svenskarna lägger på sina rabatter, hur det ser ut med gröna fingrar och hur mycket prylar det finns i bodarna - och om de används.


Många trivs med att arbeta i trädgården.

Hela 61 procent uppgav att de gärna ägnar sig åt trädgårdsarbete och odling. Det verkar också finnas en koppling till åldern. Bland 50-65 åringar var siffran 67 procent, bland 18-29 år, 46 procent. I snitt spenderar vi 73 timmar per år i trädgårdslandet.

Annons

27 procent anser sig ha gröna fingrar. Enligt egen uppfattning, 31 procent, finns de bästa trädgårdsmästarna i Skåne, Halland och Blekinge. I norr är inte självförtroendet vad gäller växthantering lika bra, 17 procent, tycker att de är kunniga om trädgård och odling.

I trädgårds- och redskapsbodar finns det gott om prylar som sällan eller aldrig används. 27 procent har redskap som aldrig används. Prylarnas snittvärde uppskattades till 6 320 kronor.

– Våra växt, fröer och sticklingskategorier samt verktyg är kategorier som alla växer kraftigt under våren på Tradera. Folk har massor av verktyg som aldrig används. Över 6 300 kronor i gör sig definitivt bättre på ett bankkonto än i en redskapsbod, säger Anna Chrona, presschef på Tradera.

Undersökningen genomfördes i mars 2011. 1 022 personer mellan 18 och 65 år besvarade webbenkäten.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…