Annons


Res i Harry Potters fotspår!

Mugglare över hela världen älskar den fascinerande historien om Harry Potter. Här är listan över alla destinationer som är ett måste för riktiga Potterfans.


Foto: Warner Bros

Foto: Warner Bros

Leavesden Studios, Hertfordshire

Det mesta av inspelningarna av Harry Potter serien har ägt rum i denna gamla fabrik. En större investering har nyligen gjorts av Warnes Bros vilket innebär att ett Harry Potter-museum, innehållandes bland annat rekvisita från filmerna, kommer att öppna här vid påsk 2011.

Annons

Swinley Foresr, Berkshire

Det här området användes i båda delarna av ”Dödsrelikerna” för scener inklusive den där våra hjältar tillfångatogs av Snatchers som sedan förde dem till Malfoy Manor. Swinley Forest var också platsen för ett flertal andra stora scener däribland de med Death Eaters och några snöiga vinterscener.

Gilla Allas.se på Facebook

Freshwater West, Wales

Denna vackra 1,2 kilometer långa strand i sydvästra Wales hyser ”Shell Cottage”, Bill Weasleys och Fleur Delacous hem som de flyttar till efter sitt bröllop. Huset i sig var en tillfällig byggnad och i dag finns det inga spår kvar av den, men du kan fortfarande besöka området och se platsen där den en gång stod.

Lavenham, Suffolk

Denna gamla engelska by med sina krokiga små hus blev Godric Hollows i den nya filmen. Det var i denna by som Harrys föräldrar levde i innan de dödades av Lord Voldemort.

Londons gator

Ett flertal företag erbjuder guidade turer på platser som Diagon Alley, där Harry anskaffar sina lager av trolldomsböcker, och så klart på den berömda plattformen 9¾ på Kings Cross Station. Till den senaste filmen har inspelningar ägt rum på Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue och Whitehall.

Harry Potter viadukt

Glenfinnanviadukten är inte med i den senaste filmen men här passerar Hogwartsexpressen och här över flyger Harry och Ron i familjen Weasleys flygande bil i filmen Harry Potter och hemligheternas kammare.

Av Maria Persson och Johanna Svan
Källa: Skyscanner
Foto: Warner Bros och Fotolia

Läs också: De roligaste citaten från Sällskapsresan!

Sällskapsresan. Sven Melander och Roland Jansson. Foto: SF/TV4


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…