Annons
Annons


Resten av Sverige – dokumentär om vår landsbygd

Vad händer med Sverige utanför städerna? Vad ska folk jobba med, leva för och tänka om sig själva? Journalisten Po Tidholm undersöker bilden av landsbygden.


Resten av Sverige.

Resten av Sverige med journalisten Po Tidholm. Foto: Peter Hoelstad

Svenskarna vill ha en idyllisk landsbygd att åka till på semestern. Men få kan eller vill bo där året om.

Framförallt vill man inte betala vad det kostar för att hålla i gång den. Utan att veta om det håller storstaden på att kväva landsbygden och den ena regionen efter den andra släcks ner.

Annons

”Resten av Sverige” är en dokumentärserie där journalisten och författaren Po Tidholm berättar om en landsbygd i förändring och träffar människorna som envisas med att bo där. På gott och på ont.

Ger nytt hopp

Många avfolkningskommuner har fått nytt hopp i och med den senaste flyktingvågen. Men kan de övertala de nya invånarna att stanna i sin bygd? Finns den politiska viljan att skapa möjligheterna för det?

Po Tidholm reser genom stora delar av Sverige, med avstickare till Norge, Kanada, Finland och USA. I västerbottniska Stöttingfjäll betalar man bland de högsta skatterna i Sverige, trots att man numera saknar all kommersiell och offentlig service.

I Norge är däremot allt tvärtom och landsbygden frodas. I Finska Lappland ligger tomtelandet Rovaniemi som lockar över en halv miljon utländska turister årligen. Finns det något att lära av dem?

Resten av Sverige: Tisdag 4 oktober kl. 21.05 i SVT 1 (del 2 av 3)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…